Oproep – contact

Onze website wil – naast informatiebron – ook wel een forum zijn voor al wie rond Trage Wegen in Oosterzele iets te bieden heeft of de goede zaak een zetje wil geven.

U kunt ons bereiken via ons gewone mailadres: tragewegen.oosterzele@gmail.com

Of u kan ook rechtstreeks reageren op een artikel op de website (artikel aanklikken om volledig te openen en dan ‘leave a reply’ of ‘geef een reactie’).

En niet te vergeten: er is ook nog onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/TrageWegenOosterzele/.

Elk teken van leven is welkom en doet het Oosterzeelse Trage-Wegen-idee gestaag groeien!

En bovendien zijn we met de werkgroep ook altijd op zoek naar leden die onze werking willen vervoegen en versterken.  Hoe meer leden in de werkgroep, hoe meer we kunnen realiseren en hoe groter onze draagkracht. Geef gerust een seintje indien interesse.

 

De werkgroep

Bieke, Andy, Ivan, Robert & Kris

 

P.S.: Reacties kunnen ook anoniem, maar zullen geweerd worden indien niet decent. Indien u een antwoord terug wil geeft u op zijn minst een e-mailadres op. E-mailadressen worden uiteraard nooit doorgegeven of openbaar gemaakt zonder uitdrukkelijke toestemming.

 

6 gedachten over “Oproep – contact”

  1. Blij verrast dat er al een ander bestaat omtrent de trage wegen in Oosterzele en – voor mij in het bijzonder – in Balegem.
    Wandelen in de natuur, weg van het drukke verkeer.
    Ik tracht nu aan een overzicht te geraken van de in gebruik zijnde wandelwegen en deze die er nog zouden moeten zijn.
    Bedoeling is toch dat ze allen terug bruikbaar zijn ….

    1. Hallo, er is nu meer kaart-materiaal beschikbaar op deze site, en dit in de sectie ‘Inventarisatie’ – ‘Resultaat – Tragewegenkaart’. Daar staat onderaan een link naar een pdf met álle trage wegen, zowel de toegankelijke (groen) als ontoegankelijke (rood)

  2. Hallo, graag wil ik wijzen op de impact van de wenselijkheidskaarten voor trage wegen die gepubliceerd worden. Ik begrijp heel goed dat er een grote nood is aan ‘ontspanningsmogelijkheden’ in de openbare ruimte maar het juiste juridische kader dient hiervoor dan wel in orde te zijn. Ikzelf gebruik als landbouwer een perceel landbouwgrond dat langs twee kanten een ontsluiting kent naar de openbare weg. Deze ontsluitingen worden op jullie wenselijkheidskaart ‘Moortsele-Landskouter’ aangeduid enerzijds onder nummer 42 en anderzijnds onder nummer 191. Het stuk onder nummer 42 is inderdaad een trage weg, die echter eindigt op het perceel dat ik in gebruik heb. Dit is mij door de gemeente Oosterzele bevestigd. Het stuk onder nummer 191 is volledig gelegen op particuliere terreinen en heeft (momenteel) geen enkel openbare functie en/of juridische grondslag als openbare weg. Vroeger gebeurde het af en toe dat een verdwaalde wandelaar zich het recht toe eigende om zich over het perceel te verplaatsen van losweg via Vijverstraat naar losweg via Gravelos, of vice versa. Sinds voorjaar 2020 is het hek echter van de dam : wandelaars, fietsers, paarden tot zelf motorvoertuigen verplaatsen zich, al of niet dwars door het gewas over het perceel. Als ik deze mensen daarover aanspreek dan verwijzen zij o.a. naar deze kaart om het recht op te eisen zich over het perceel te verplaatsen. Nochtans is er bv. op het kadaster nergens een aanwijzing dat er op dit perceel één of ander recht tot doorgang rust. Ook dit is mij bevestigd door de gemeente Oosterzele. Ook als is het een wenselijkheidskaart, dit wordt blijkbaar door heel wat mensen als een ‘verworven’ recht beschouwd. De afgelopen 2 jaar heb ik de schade aan mijn gewassen ‘moeten aanvaarden’, maar dit is geen optie voor de toekomst … Ik verzoek u dan ook om de passende maatregelen te nemen en de wenselijkheidskaart aan te passen of op zijn minst duidelijk te maken dat dit geen geregulariseerde toestand is.

    1. Beste,
      De wenselijkheidskaart van het deelgebied 1 (Moortsele/Landskouter) werd opgesteld in 2013/2014 en heeft inderdaad een aanduiding van de verbinding op jouw perceel, maar duidelijk aangegeven in het dik rood, met als betekenis ‘te herstellen’. Op dezelfde kaart staat echter ook een gelijkaardige/parallele verbinding tussen Vijverstraat en Gravelos, namelijk 170/133. Er werd voor geopteerd om deze toegankelijk te maken en deze te benoemen als ‘Agathawegel’ (zie Dossiers op deze site).
      Deze situatie is zo ook opgenomen op de TrageWegen-kaart van de gemeente, opgemaakt en verdeeld onder de bevolking in januari 2021. Dit is nu dé referentie voor de toegankelijkheid van trage wegen in onze gemeente en werd zo ook opgenomen in het deel ‘Inventarisatie – Resultaat’ op deze site. De bedoeling is dan ook dat bezoekers van onze site zich hierop baseren voor hun wandelingen.
      Mvg,
      Trage Wegen Oosterzele

  3. Als recente inwoner van de Aalmoezenijestraat ter hoogte van de slangenwegel ben ik geïntresseerd in de situatie rond de slangenwegel en trajecten 176 en 175. Wat zorgt dat dit niet beweegt, wat zijn de opstakels?

    1. Hallo,

      De Slangenwegel is al sinds de opstart van onze Werkgroep in 2011 een probleem: de doorgang was al versperd en er zijn in de jaren tussen 1992 en 2010 blijkbaar al pogingen gedaan om hier beweging in te krijgen – hiervan hebben we enkele documenten ontvangen. Zelf hebben we dit aangekaart bij de gemeente tijdens de inventarisatie van 2013-2014, met oa een voorstel tot alternatieve verbinding. Maar vermits ook dit geen succes was, hebben we met onze Werkgroep de keuze gemaakt om hier geen focus meer op te leggen, en onze energie te steken in andere dossiers. Als er echter iemand is die hier opnieuw werk wil van maken, eventueel ook met de nieuwe bestuursploeg die we gaan verkiezen in oktober… feel free.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.