Over de Werkgroep

TRAGE WEGEN WERKGROEP OOSTERZELE

Het politiek onafhankelijke burgerinitiatief ‘Trage Wegen Werkgroep Oosterzele’ bestaat sinds oktober 2011. Met zeer bescheiden middelen, een belangeloze inzet en geïnspireerd en gesteund door de landelijke ‘vzw Trage Wegen’, zijn we erin geslaagd om de kwestie Trage Wegen ook bij ons heel wat airplay te geven.

Dit gebeurde vooral onder de vorm van een reeks enthousiast bijgewoonde wandelingen. Maar daarnaast waren en zijn er nog heel wat andere activiteiten, voor én achter de schermen.  Ook hebben we de voorbije jaren intens meegewerkt aan de inventarisatie van de trage wegen in Oosterzele.  Het resultaat hiervan zijn zogenaamde Wenselijkheidskaarten, op basis waarvan het gemeentebestuur geacht wordt haar ‘Trage Wegen-beleid’ te voeren.  

Kortom, we lanceren een aanhoudende oproep om dit kostbare, maar bedreigde erfgoed écht op de beleidskaart te zetten.

Wij doen dit vanuit een diepe bekommernis om het vrijwaren en herstellen van een bedreigd stuk levenskwaliteit. Maar ook uit de overtuiging dat burgerinitiatief en betrokkenheid belangrijke sleutels zijn tot correcte informatie, inspraak, en een transparante, zinvolle besluitvorming. Kortom: als conditio sine qua non voor het welslagen van elk gemeentelijk tragewegenproject!

Vandaar dat wij iedereen die – ook losvast – interesse heeft of een steentje wil bijdragen van harte uitnodigen om contact op te nemen via ons mailadres tragewegen.oosterzele@gmail.com

Onze groep bestaat momenteel uit de volgende enthousiaste vrijwilligers:

Andy Hacquaert

Bieke Pasteels

Ineke Bruynooghe

Ivan Muller

Kris Van Heghe

Paul Coppens

Robert Coens

2 gedachten over “Over de Werkgroep”

  1. Beste Tragewegelingen,

    Ikzelf ben geboren te Scheldewindeke in 1952 en woon er nog steeds op Hettingen. Mijn jeugd heb ik grotendeels doorgebracht tussen het dorp en de Lange Wal. Vanuit Hettingen liep een voetwegel naar het kerkhof van Oosterzele. ( nu kruist het fietspad tussen sporthal en dorp Oosterzele dat wegeltje).
    Dat wegeltje heb ik honderden maal verkend samen met mijn speelkameraden. Later werd er een omheining opgezet en de doorgang in het bosje werd met draad afgesloten.
    Ik vraag mij af of deze trage weg op een legale wijze werd gelimineerd.

    Bij voorbaat dank voor een beetje info,

    Jan Parent,

    1. Beste Jan, bedankt voor je reactie.
      Het heeft even geduurd, maar hebben je vraag met onze Werkgroep even besproken.
      Onze conclusies:
      – Wat er allemaal de voorbije 10-tallen jaren gebeurd is met die trage wegen wegen we niet, die historiek kennen we niet
      – Wel stellen we vast dat er in dat gebied wel een klein netwerkje is van Trage Wegen
      – Op de Wenselijkheidskaart zijn hier uiteindelijk ook geen opmerkingen over gemaakt: de bestaande wegjes lijken voldoende
      Er is dan ook geen prio om hier nog verder op te werken
      Mvg, namens de Werkgroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.