Visie partijen en kandidaten 14 oktober 2018 – Open VLD plus

Beste,

 

Hierbij bezorg ik je graag onze antwoorden:

 

  1.   De inventarisatie van de Trage Wegen in Oosterzele is quasi afgewerkt (we ontbreken nog de laatste Wenselijkheidskaart van fase 3).  Wat volgt nu ?  Wat gaat er gebeuren met de opgestelde ‘Wenselijkheidskaarten”?

Zoals je mogelijks al las in ons programma (https://www.openvldplusoosterzele.be/programma/) hechten wij veel belang aan het openstellen en goed onderhoud van de trage wegen in Oosterzele. 

 

Ik geef u een aantal insteken die we opnamen

– We ruimen plaats voor fietsers en voetgangers met een volledig fietsnetwerk en degelijke voetpaden in de kernen. We zetten ook in op onze trage wegen”

– We verleiden de inwoners om meer te genieten van de recreatieve buitensporten. Door betere uitgestippelde wandelroutes, een langere (verlichte) Finse piste, skatepark, pétanquebanen, joggingroutes, ruiterpaden, goed bewegwijzerde en onderhouden mountainbikeroutes. De trage wegen moeten opnieuw bruikbaar gemaakt worden.

– We willen werk maken van een kindvriendelijk beleid. Ook op vlak van mobiliteit. o We zorgen voor mobiliteitslussen zodat kinderen en jongeren zich zo veel mogelijk veilig te voet of met de fiets kunnen verplaatsen tussen school, thuis en hun de belangrijkste vrijetijdsplekken in onze gemeente. Daarvoor zullen we ook inzetten op de trage wegen.

 

We willen dus snel werk maken van een gedegen aanpak. Zoals jullie weten maken wij momenteel nog geen deel uit van de meerderheid, en is het niet makkelijk om – zonder ondersteuning van administratie – uitspraken te doen over concrete timing. Maar dit staat inderdaad als een belangrijk aandachtspunt op onze werklijst.

 

  1.      Wanneer komt er uitbreiding van de naambordjes?

Merelbeke is hierbij al jaren een voorloper. We willen er dus werk van maken 

idem vraag 1: Zoals jullie weten maken wij momenteel nog geen deel uit van de meerderheid, en is het niet makkelijk om – zonder ondersteuning van administratie – uitspraken te doen over concrete timing. Maar dit staat inderdaad als een belangrijk aandachtspunt op onze werklijst.

 

  1.      Wordt het TW knooppunten-netwerk ook uitgerold  onze gemeente?

De uitrol van een TW knooppunt-netwerk is niet alleen voor de uitbreiding van veilige verplaatsingslussen een voordeel, ook uit toeristisch oogpunt een troef. Moeten we dus zeker meenemen…

 

  1.      Wat met Peterschap, Wegspotters, Buurtbewoners-samenwerking?

Open Vld plus wil participatiever beleid voeren. Inspraak en participatie zijn échte werkpunten voor ons.  Projecten als peterschap, buurtbewoners-samenwerking passen volledig in dit plaatje.

 

  1.      Hoe ziet u de toekomst van gemeentelijke TW-werkgroep: ‘Recreatief en a(ttra)ctief via de Trage Weg’

De werkgroep moet meer erkend worden vanuit gemeentelijk oogpunt. We willen beleid samen maken. (cfr. vraag 4); dus samen met een werkgroep die expertise rond dit thema heeft opgebouwd.

 

  1.      Hoe ziet u de samenwerking van het bestuur met onze lokale Werkgroep Trage Wegen Oosterzele ?

We willen beleid samen maken. (cfr. vraag 4); dus samen met een werkgroep die expertise rond dit thema heeft opgebouwd.

 

  1.     Wat met het onderhoud en uitbreiding van de toegankelijkheid van het Trage-Wegen netwerk ?

Is duidelijk opgenomen in ons programma; wij zijn voorstander. Ook degelijke onderhoudsplanning van wegen, fiets- en voetpaden, en dus ook trage wegen is een werkpunt.

 

  1.      In de veronderstelling dat het bestuur een lijst bijhoudt van ‘in onderhoud genomen wegels’, hoe kunnen extra wegels op deze lijst komen ?

Wij denken dat daar zeker een digitaal oplossingssyteem voor uitgewerkt kan worden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Filip MICHIELS
Lijsttrekker Open Vld plus