Visie partijen en kandidaten 14 oktober 2018 – Vraagstelling

Beste verkiezingskandidaten,

 

Zoals jullie wellicht al weten, is er sinds een zestal jaar een lokale werkgroep actief in Oosterzele die werkt rond het thema van ‘Trage Wegen’.

 

Geïnspireerd door de VZW Trage Wegen, actief vanuit Gent, proberen wij ook in onze gemeente de problematiek rond Trage Wegen ‘op de kaart’ te zetten.

Ons hoofddoel is het inventariseren/opbouwen/onderhouden/promoten van een Trage Wegen – netwerk in Oosterzele voor recreatief én functioneel gebruik:

–        Meehelpen bij het verder uitrollen van de bewegwijzering met bordjes, dit om het gebruik te bevorderen     (bvb. meehelpen met de zoektocht naar een geschikte naamgeving)

–        Opvolgen kwaliteit/onderhoud bestaande trage wegen, via bvb. een “Peter/Meter-schap van Trage Wegen”  (zie bvb.  www.wegspotters.be )

–        Promoten van Trage Wegen via onze activiteiten, bvb. op de jaarlijkse ‘Dag Van De Trage Weg’ in oktober

–        Informeren rond interessante extra verbindingen, bvb. Rattepaswegel

 

Omdat een dergelijk streven heel wat interactie vergt met de burgers én de bestuurders van onze gemeente, vroegen wij ons af hoe u en uw partij staat t.o.v. deze problematiek.

Daarom hebben wij onderstaand vragenlijstje opgesteld, dat we sturen naar alle partijen die opkomen bij de verkiezingen op 14 oktober:

  1. De inventarisatie van de Trage Wegen in Oosterzele is quasi afgewerkt (we ontbreken nog de laatste Wenselijkheidskaart van fase 3).  Wat volgt nu ?  Wat gaat er gebeuren met de opgestelde ‘Wenselijkheidskaarten”?
  2. Wanneer komt er uitbreiding van de naambordjes?
  3. Wordt het TW knooppunten-netwerk ook uitgerold  onze gemeente?
  4. Wat met Peterschap, Wegspotters, Buurtbewoners-samenwerking?
  5. Hoe ziet u de toekomst van gemeentelijke TW-werkgroep: ‘Recreatief en a(ttra)ctief via de Trage Weg’
  6. Hoe ziet u de samenwerking van het bestuur met onze lokale Werkgroep Trage Wegen Oosterzele ?
  7. Wat met het onderhoud en uitbreiding van de toegankelijkheid van het Trage-Wegen netwerk ?
  8. In de veronderstelling dat het bestuur een lijst bijhoudt van ‘in onderhoud genomen wegels’, hoe kunnen extra wegels op deze lijst komen ?

 

Antwoorden en/of toelichting op deze gestelde vragen zouden we ten zeerste op prijs stellen. Zo kunnen wij uw zienswijze verder uitdragen naar alle geïnteresseerden die onze werkgroep geregeld contacteren omtrent deze materie.

 

Alvast bedankt voor jullie reactie,

 

Met vriendelijke groeten