Getuigen gezocht !

De Baelegemscheweg mag niet verdwijnen!

De Baelegemscheweg, gelegen tussen Lange Munte en de Morestraat, is intussen al bijna 4 jaar (sinds eind 2018) onrechtmatig afgesloten door de aanpalende eigenaar.

We zijn er als lokale werkgroep bij de gemeente op blijven hameren dat deze weg weer opengesteld moest worden. Het chronologische verhaal van sinds de blokkage vind je hier: http://www.tragewegenoosterzele.be/baelegemscheweg

Dit voorjaar deed de vrederechter een schokkende uitspraak: de eigenaar krijgt gelijk, er is onvoldoende bewijs dat deze weg effectief in gebruik was. Onbegrijpelijk, maar er zijn blijkbaar verschillende elementen die in het nadeel speelden van de gemeente, onder meer: de weg staat niet vermeld in de verkoopsakte van het perceel, noch in de bouwvergunning.  Verder werden er niet voldoende getuigenissen verzameld en doorgegeven aan de vrederechter, getuigenissen die het bestaan van deze weg bevestigen.

Het goede nieuws is echter dat de gemeente intussen beroep heeft aangetekend tegen deze beslissing en dat ze Trage Wegen VZW heeft ingeschakeld om deze zaak te kunnen winnen. Deze VZW heeft heel wat expertise in dit soort discussies en met de juiste aanpak en motivatie denkt ze dit toch te kunnen winnen. Een belangrijk aspect is dat ze overtuigend moeten kunnen bewijzen dat deze weg er wel degelijk altijd is geweest en steeds in gebruik was, tot het moment van afsluiten. En dat kan enkel met jullie hulp: er moeten dus zoveel mogelijk getuigenissen verzameld worden.

Heb je zelf deze weg in het verleden meermaals gebruikt en wil je helpen om hem weer toegankelijk te maken? Vul dan het formulier in bijlage in en stuur het ons door. Vermeld de jaartallen van wanneer tot wanneer je zeker bent dat hij bestond en dat je hem zelf gebruikte. Wie foto’s heeft, geef ze aub ook aan ons door.

Graag doorsturen naar: tragewegen.oosterzele@gmail.com

Een gedachte over “Getuigen gezocht !”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.